Volkoren pasta met verse pesto

1 handje verse brandnetel, ca 30 gram of:
1 handje wortelloof, ca 30 gram
1 handje vers basilicumblad, ca. 20 gram
60 gram pijnboompitten, geroosterd in de koekenpan
6 el olijfolie extra vergine
1 kleine teen knoflook
40 gram parmezaanse kaas of oude geitenkaas, geraspt
peper en zout

Voor ca. 150 gram.
Was de brandnetels (met keukenhandschoenenen) en het basilicumblad en laat uitlekken in een vergiet. Rooster de pijnboompitjes zachtjes in een koekenpan. Pel de knoflook. Doe vervolgens alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en blend op het saus programma of 1 minuut eerst op middelhoog en daarna op hoog vermogen tot een smeuïge massa. Gebruik de stamper om de pesto van de zijkanten van de kan naar het midden te duwen zodat alles goed langs de messen gestuurd wordt.

Brandnetel is echt een topper: het bevat omega 3 en omega 6 vetten in de perfecte verhouding. Daarnaast bevat brandnetel vitamine C, calcium, ijzer en alle essentiële aminozuren (aminozuren die ons lichaam nodig heeft vanuit voeding omdat we ze niet zelf kunnen aanmaken). Brandnetel stimuleert de nieren en de lever.

Bij de pesto kook je volkoren pasta, vervang voor een koolhydraatarme variant een gedeelte van de pasta door bijvoorbeeld courgette spirelli. Zo krijg je ook weer extra groente binnen!

Serveer de pasta pesto met een groene salade met bijvoorbeeld deze zelfgemaakte dressing:

Green Garden dressing:

180 ml mayonaise 
6 el plantaardige melk
2 tl vers geperst citroensap
2 tl appelazijn
1 kleine teen knoflook
2 el lente-ui, fijn gesneden
½ tl paprikapoeder
2 el platte peterselie, gesneden

Voor ca. 200 ml.
Was de peterselie en de lente-ui. Pel de knoflook. Snijd dit grof en plaats alle ingrediënten in de blenderkan. Let op: voeg slechts één eetlepel peterselie toe voor het blenden. Stel de blender in op 60 seconden en blend op hoog vermogen tot een gladde dressing. Roer nu de tweede eetlepel peterselie door de dressing.

 

 

 

 

 

 

 

 

print

Geef een reactie