Een moestuin vol gezondheid
ONVZ Gids in Gezondheid

Een moestuin vol gezondheid

Bij een workshop van GreenYourself draait het om natuurlijke voeding vanaf de basis: goede grond, verse groente, lekkere recepten. Verzekerden van ONVZ kunnen met korting deelnemen.

Een keur aan kruiden, geurige bloemen en smaakvolle groente. Het is allemaal te zien, te ruiken en te oogsten in de idyllische moestuin van landgoed Jagtlust, dat deze lente het decor vormt voor een inspirerende workshop over de kracht van natuurlijke voeding. Initiatiefneemster is Brenda Bas. In 2013 begon zij haar eigen moestuin om meer regie te krijgen over haar gezondheid. Inmiddels geeft ze met GreenYourself een variëteit aan workshops om mensen te inspireren. “Ik wil mensen bewust maken van wat natuurlijke voeding doet in het lichaam. Door de afstand van grond tot mond zo kort mogelijk te houden, behoud je het maximale aan smaak en vitale bouwstoffen. GreenYourself brengt de kracht van natuurlijke voeding op een gemakkelijke manier dichtbij. Bovendien dragen we door het eten van biologische groente en fruit bij aan een gezondere bodem, wat weer goed voor de natuur is.”

Ervaar het zelf

Het concept van GreenYourself sluit goed aan bij ONVZ. Verzekerden van ONVZ kunnen daarom met korting deelnemen aan een GreenYourselfworkshop. Tijdens deze workshop krijgt u alle gelegenheid om zelf De moestuin van Jagtlust te ontdekken. Uiteraard deelt Brenda haar uitgebreide kennis over allerlei kruiden en groenten en zal ze ingaan op het effect van bewerkte en onbewerkte voeding op ons lichaam. Ook laat ze zien hoe gemakkelijk het is om zelf aan de slag te gaan. Uiteraard mag u ook zelf de moestuin in om te oogsten. Met de oogst bereidt u vervolgens een proeverij van gerechten, waarbij Brenda onder andere de hogesnelheidsblender zal introduceren: ideaal om het héle product rechtstreeks uit de natuur te verwerken in allerlei smakelijke gerechten. Bon appétit!

print

Geef een reactie