Bereidingstijd: 20 minuten | Wachttijd: 1 uur in de pickle pers | Houdbaarheid: 2 – 3 dagen in de koeling.

 

3 cm. gemberwortel

1 gedroogde chilipeper

½ eetlepel geroosterde sesamolie

1 eetlepel sojasaus (shoyu)

½ eetlepel rijstazijn

1 theelepel zoet (honing)

1 komkommer

Zeezout (2% van het gewicht van de komkommer)

 

 

  1. Maak eerst de marinade. Rasp de gember en hak de chilipeper fijn. Breng in een steelpannetje de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing, gember en chilipeper kort aan de kook. Laat afkoelen.
  2. Snijd de uiteinden van de komkommer af. Weeg de groente en bereken de hoeveelheid zout. Doe een beetje van het zout in je handpalm en wrijf de komkommer flink in met zout. De schil wordt poreus en de komkommer zal gelijk vocht gaan uitzweten. Leg de komkommer op een snijplank en mep deze beheerst met een deegroller of ander hard voorwerp in onregelmatige stukken. Breek het vruchtvlees verder met je handen in hapklare stukken.
  3. Doe de komkommerstukken in de pickle pers en meng met de hand de rest van het zout en de marinade erdoor.
  4. Zet de deksel op de pers en laat 1 uur onder druk op kamertemperatuur picklen.

 

print