500 ml. biologische groente bouillon op kamertemperatuur
400 ml kokosmelk uit blik
1 stengel citroengras, alleen het witte gedeelte, gesneden in stukjes van 1 cm.
2,5 cm. galangalwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
4 kaffir lime (limoen)blaadjes
1 lange rode peper, zonder zaden
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
2 eetlepels vers limoensap
2 eetlepels Thaise vissaus
2 koppen gestoomde oosterse groente (taugeh, paksoi, champignons)
15 gram grof gehakte verse korianderblaadjes

Doe bouillon, kokosmelk, citroengras, galanga, limoenblaadjes, en peper in de blenderkan en sluit af met het deksel. Stel de blender in op het soepprogramma of blend 4-5 minuten op hoog vermogen. Voeg kokosbloesemsuiker, limoensap en vissaus toe, sluit weer af met het deksel en blend nog 1 minuut op hoog vermogen. Verdeel de groenten over kommen en schenk de soep erbij. Bestrooi met verse koriander en serveer met partjes limoen.

Galanga is een aan gember verwante wortel ook wel bekend als laos. De supermarkt verkoopt dit vaak in poedervorm. Net als de limoenblaadjes kun je galant vinden bij toko’s of Aziatische supermarkten.“Vers” citroengras is vaak lang onderweg voordat het in de winkel ligt en is daardoor soms een beetje ingedroogd. Schenk de soep na bereiding voor de zekerheid even door een zeef of schuimspaan om er eventuele draden uit te zeven.

print