Reviews: Eet je fit programma

Rineke 72 jaar

“Sinds ik het leefstijlprogramma Eet je Fit heb gevolgd doe ik aan Intermittent Fasting, ik merk dat het goed is voor mijn bloedsuikerspiegel. De recepten die gedeeld worden in het programma zijn gezond en heel smakelijk. Ik durf nu ook veel meer gezonde oliën te gebruiken, ik wist niet dat dit zo goed is voor mij.

Verder kook ik tegenwoordig veel uit het Greenyourself receptenboek van Brenda. Het werkt eigenlijk als een bijbel voor mij. Ik ben nog nooit eerder met een kookboek zo bezig geweest maar ik ben thuis meteen lekker aan het koken en bakken geslagen. En nu zit het in mijn systeem en maak ik met liefde dingen klaar voor mezelf.

Ik heb echt mijn gezondheid kunnen verbeteren en kan nu goed de regie zelf houden. “

Henk-Jan 45 jaar

“Ik voel me op dit moment een heel stuk beter dan voorheen toen ik minder bewoog en anders at. Ik doe sinds Eet je Fit ook aan intermittent fasten en houd dit goed vol. Eigenlijk zonder problemen. Ik maak nu ook regelmatig gezonde smoothies. Mijn hele gezin doet hier aan mee en we vinden het erg lekker. Naast dat ik me een stuk beter en gezonder voel, merk ik dat ik meer zelfvertrouwen krijg. Mijn bloeddruk is ook sterk verbeterd en blijft nu mooi stabiel. Ik slaap beter en snurk ’s nachts ook niet meer.

Op het gebied van voeding heb ik veel baat bij Greenyouself, het boek dat ik bij het leefstijlprogramma heb gekregen. Ik doe tegenwoordig toch wel andere boodschappen, haal heel veel verse groente in huis. We eten thuis met het gezin nu heel anders. We besteden veel meer aandacht aan eten, met name aan de voorbereiding. We maken ook veel salades, en het als er een restje is dan neem ik dat de volgende dag mee naar mijn werk. Ik merk dat mijn smaak verandert. Ik wist bijvoorbeeld niet dat een spitskoolsalade zo lekker was. Straks ga ik naar mijn werk en heb ik een lunch mee met verse groente en noten.
Het is natuurlijk af en toe nog best wel even zoeken en 1 x per week sta ik mezelf toe om ‘uit de bocht te vliegen’ en te eten waar ik zin in heb.
Ik ben blij dat mijn gezin meegaat in mijn nieuwe leefstijl. Mijn overgewicht en conditie waren problematisch aan het worden en het voelt goed dat ik dat nu aan het omkeren ben.
In het weekend maak ik graag de chocolade smoothie van Greenyourself waar ook blauwe bessen in zitten. Ik kan hier de hele week naar uitkijken, nooit gedacht!

Anja, 69 jaar

“Anja vertelt hoe het nu, nadat zij het Eet je Fit programma heeft gevolgd met haar en haar man Fred is:

Na het Eet je Fit programma zijn Fred en ik anders blijven eten dan dat we daarvoor deden. Het Greenyourself receptenboek is hierbij voor ons een enorme steun geweest. We kunnen nu niet meer zonder! We maken elke dag recepten uit dit boek en vinden het heerlijk. Sowieso houden we ons ook nog steeds aan intermittent fasting, we eten slechts 2 maal per dag. We voelen ons hier heel goed bij en zijn veel gewicht kwijtgeraakt. Fred inmiddels 15 kilo en ikzelf zo’n 7 kilo. We zijn echt anders gaan leven en wat we merken is dat we veel bewuster ervaren welke voeding goed is voor ons. We kiezen er bijvoorbeeld niet meer automatisch voor om vlees te eten. We voelen een natuurlijke afstemming op wat er klopt voor ons lichaam en zijn beter in balans. Ikzelf ben emotioneel stabieler en ik heb meer energie. Ook zie ik dat mijn huid is verbeterd, en dat hoor ik trouwens ook van mijn omgeving.

Dat ik me niet alleen gezond voel maar het ook ben, werd ook onlangs bevestigd toen ik mijn cholesterolniveau liet controleren. Het slechte cholesterol LDL was verbeterd van 5.3 naar 2.9. Gemiddeld was mijn cholesterolniveau verbeterd van 7.8 naar 5.1. De arts heeft tegen mij gezegd: “je krijgt van mij een 10!”.