zomeractie-juli-2019

De hogesnelheidsblender bezit 3 grote voordelen t.o.v. een conventionele blender

1. Vitale Voeding

Voor mij is één van de belangrijkste voordelen van de hogesnelheidsblender dat je er vitale voedingsgerechten mee kunt maken. Gezonde en onbewerkte ingrediënten als groente, fruit, noten en zaden verwerk je heel makkelijk en snel tot een lekker gerecht. Neem als voorbeeld verse groene bladgroente. Deze bevat veel vitale bouwstoffen en de hogesnelheidsblender kan dit optimaal verwerken. Door de kracht van de motor en de hoge rotatiesnelheid van de messen worden namelijk in korte tijd de celwanden van bladgroenten opengesneden. Dit is nog niet zo makkelijk want deze celwanden hebben een cellulose-achtige structuur en zijn daardoor nogal taai. Dit is een belangrijke reden waarom bladgroente gekookt wordt: de celwand wordt stuk gekookt. Helaas verlies je hierbij een deel van de gezondheidswaarde. Als de celwanden worden opengesneden door de blender komen de bioactieve stoffen beschikbaar zodat de vitaminen, mineralen, het chlorofyl en andere nutriënten makkelijk opgenomen kunnen worden in je lichaam. Door de kracht van de motor is ook de bereidingstijd heel kort. Dit is belangrijk voor het behoud van de gezondheidswaarde van de ingrediënten.

2. Lekkere smaak!

Een hogesnelheidsblender kan de ingrediënten voor een smoothie héél glad en romig blenden tot één nieuwe smaak. Als je wilt kun je zelfs een avocadopit meeblenden in je smoothie voor extra vezels! Ook ingrediënten als kruiden en specerijen kun je moeiteloos meeblenden en genieten van een maximale smaaksensatie. De smaak van een verse Thaise soep uit de hogesnelheidsblender waarin je citroengras, laoswortel en limoenblaadjes hebt verwerkt zul je niet snel vergeten!

3. Veel mogelijkheden

Als je alle mogelijkheden van de hogesnelheidsblender benut dan heb je nauwelijks andere keukenhulpen nodig. Naast het maken van smoothies, warme soep, spreads, pesto’s, sauzen, groente purees, notenpasta’s en ijs, kun je er groente in snijden, kaas raspen, meel en beslag in maken en ga zo maar door. Tegenwoordig kun je zelfs gevacumeerd blenden met de hogesnelheidsblenders van Bianco di puro en van Wartmann. De zuurstof wordt dan met een pompje uit de blenderkan gehaald vóór het blenden waardoor de smaak van je smoothie nóg intenser en lekkerder wordt. Oxidatie wordt voorkomen en de antioxidanten in groente en fruit blijven langer behouden. De allround vacuümpompjes van de blenders waar ik mee werk zijn heel praktisch. Je kunt er de blenderkan mee vacumeren en daarnaast is het pompje ook te gebruiken voor het vacumeren van drinkbekers en van herbruikbare BPA-vrije zakjes om eten en drinken beter te bewaren. Het maakt ook het organiseren en verwerken van verse groente en fruit praktischer: een schoongemaakt stuk verse pompoen bijvoorbeeld is in een gevacumeerd zakje uitstekend te bewaren in de koelkast of vriezer. Hiermee maak je weer makkelijk een smoothiebowl, hummus of beslag voor brownies!

De 3 voordelen van de hogesnelheidsblender samengevat:

1: je maakt er vitale voeding mee die ook nog heel lekker is!

2: door de krachtige motor is de werking van de ingrediënten veel effectiever

3: véél meer toepassingsmogelijkheden

print

Geef een reactie