Broccolicurry met bloemkoolrijst, kip en noten
Bereidingstijd: 10 minuten | recept voor 2 – 3 personen
Ingrediënten:
1 zak bloemkoolrijst
1 flinke stronk broccoli
1 bosje lente-ui
40 gram cashewnoten
200 gram kip
3 el kokosolie totaal
1 el kerriepoeder of Curry madras kruiden (Europe-Jonnie Boer)
200 ml kokosmelk
350 ml water
1 groentebouillonblokje
1-2 el maïzena of arrowroot
zeezout en peper
Evt. verse koriander voor de garnering
Bereiding
- Snijd de gewassen lente-uitjes in ringen en de broccoli in roosjes ( de steeltjes in blokjes). Houd de groenten apart van elkaar.
- Rooster in een oven op 140 graden in 20 minuten de cashewnoten goudbruin.
- Bak nu in 1 eetlepel kokosolie de kip tot deze goudbruin is, haal de pan van het vuur en zet het even apart.
- Verhit voor de curry in een wok of een grote hapjespan 1 royale eetlepel kokosolie in de pan. Fruit de lente-uitjes op hoog vuur samen met de kerrie ( let op: de ui niet bruin laten worden). Roer het water, de kokosmelk en het bouillonblokje erdoor en breng het geheel aan de kook.
- Voeg dan de broccoliroosjes toe en laat nog ca. 6 minuten zachtjes doorkoken.
- Meng de maïzena met een lepel water en roer dit vervolgens in gedeelten door de curry tot de gewenste binding is bereikt.
- Voeg de noten en kip toe, verwarm alles nog even goed door en breng op smaak met zeezout en peper.
- Bak even kort de bloemkoolrijst aan in 1 eetlepel kokosolie zodat hij wel warm wordt maar en ook knapperig blijft.
- Serveer de curry met de bloemkoolrijst.
Variatietip
*Groente: vervang de broccoli en bloemkool door sperziebonen, courgette, spinazie of groene asperges.
* Kip: vervang voor een vegetarische variant de kip door bijvoorbeeld blokjes tofu.