Broccolicurry met bloemkoolrijst, kip en noten

Bereidingstijd: 10 minuten | recept voor 2 – 3 personen

Ingrediënten:

1 zak bloemkoolrijst           
1 flinke stronk broccoli
1 bosje lente-ui
40 gram cashewnoten
200 gram kip
3 el kokosolie totaal
1 el kerriepoeder of Curry madras kruiden (Europe-Jonnie Boer)
200 ml kokosmelk
350 ml water
1 groentebouillonblokje
1-2 el maïzena of arrowroot 
zeezout en peper
Evt. verse koriander voor de garnering

Bereiding

  1. Snijd de gewassen lente-uitjes in ringen en de broccoli in roosjes ( de steeltjes in blokjes). Houd de groenten apart van elkaar.
  2. Rooster in een oven op 140 graden in 20 minuten de cashewnoten goudbruin.
  3. Bak nu in 1 eetlepel kokosolie de kip tot deze goudbruin is, haal de pan van het vuur en zet het even apart.
  4. Verhit voor de curry in een wok of een grote hapjespan 1 royale eetlepel kokosolie in de pan. Fruit de lente-uitjes op hoog vuur samen met de kerrie ( let op: de ui niet bruin laten worden). Roer het water, de kokosmelk en het bouillonblokje erdoor en breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg dan de broccoliroosjes toe en laat nog ca. 6 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Meng de maïzena met een lepel water en roer dit vervolgens in gedeelten door de curry tot de gewenste binding is bereikt.
  7. Voeg de noten en kip toe, verwarm alles nog even goed door en breng op smaak met zeezout en peper. 
  8. Bak even kort de bloemkoolrijst aan in 1 eetlepel kokosolie zodat hij wel warm wordt maar en ook knapperig blijft.
  9. Serveer de curry met de bloemkoolrijst.

Variatietip
*Groente: vervang de broccoli en bloemkool door sperziebonen, courgette, spinazie of groene asperges. 
* Kip: vervang voor een vegetarische variant de kip door bijvoorbeeld blokjes tofu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

Geef een reactie