Bereidingstijd: 10 minuten 

Broccolisoep

150 ml. (plantaardige) melk
250 – 300 gram broccoli (of bloemkool)
1 lente-ui
klein teentje knoflook
50 gram oude geitenkaas
1 tablet groente- of kippenbouillon
100 ml. kookvocht (of meer) van de broccoli
versgemalen peper en zout naar smaak

Was de broccoli en kook of stoom deze beetgaar in ongeveer 4- 5 minuten. Snijd de onderkant en het buitenste van de lente-ui en snijd de lente-ui in grove stukken. Voeg nu eerst de geitenkaas toe aan de blenderkan en pulse een paar keer zodat de kaas geraspt is. Voeg dan de broccoli toe met het kookvocht. Voeg ook de overige ingrediënten toe aan de blenderkan en start het soep programma of blend 4-6 minuten op hoog vermogen.

Garneer evt. de soep met een paar druppels olijfolie. 

 

Zadencrackers

Voor 15-20 kleine crackers:

100 gram lijnzaad

100 gram sesamzaad

3 eetlepels milde sojasaus

1 eiwit van een groot ei

Sap van een halve citroen

Zwarte peper

Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 15 minuten bakken

Oven voorverwarmen op 180 graden. Meng alle ingrediënten en laat even rusten (gebruik vooral geen zout, de sojasaus is al zout genoeg). Neem een groot vel bakpapier en leg het op een ovenplaat. Leg de zadenbrij op de ene helft van het bakpapier en vouw de andere helft van het bakpapier erover. Gebruik een deegrol (of een fles) en rol het deeg tussen het bakpapier fijn. Verwijder het bovenste vel. Schuif de bakplaat in de oven en bak de crackers 10 minuten. Haal vervolgens de bakplaat uit de oven en draai de crackers om, verwijder ze voorzichtig van het bakpapier. Zet de bakplaat met de crackers weer in de oven en laat nog 5 minuten garen. Houd op het einde goed in de gaten dat de crackers niet verbranden.

Laat afkoelen en breek de crackers in stukken.

Tip: als je crackers wilt van dezelfde grootte, maak dan met een mes een inkerving (niet snijden) in de nog ongebakken crackers. Na het bakken kun je ze dan makkelijk breken op de plek van de inkerving.

Beleg de crackers met schijfjes avocado, bestrooi met peper en zout en maak af met wat verse kiemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

Geef een reactie