Hazelnoot-champignon paté

Dit recept voor je zelfgemaakte champignonpaté is heel lekker op een cracker of bij de borrel. Daarnaast heeft het een anti-virale werking dankzij de shiitake paddestoelen!

30 gram hazelnoten, geroosterd

30 gram amandelen, geroosterd

250 gram gemengde champignons, waaronder bij voorkeur shiitake paddenstoelen

25 gram boter

1 el olijfolie

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 el droge witte wijn

1 el sherry azijn

1 el oude balsamico azijn

zout en peper naar smaak

2 tl tijm

Voor ca. 300 gram paté

Spreid de hazelnoten en amandelen uit op een bakblik bekleed met bakpapier en rooster 15 minuten in de oven op 175 graden. Laat afkoelen.
Borstel intussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit een koekenpan met de olie en boter en bak hierin het champignon-ui mengsel even goed aan. Bak de aanbaksels los door toevoeging van de witte wijn en de 2 soorten azijn. Zodra de azijn is verdampt de pan van het vuur halen.
Maak nu de hazelnoten en amandelen fijn door ze toe te voegen aan de blenderkan. Laat draaien op het notenprogramma of 35 seconden op hoge snelheid tot een kruimelige pasta. Voeg het champignonmengsel toe en blend nogmaals. Breng op smaak met zout, peper en tijm en eventueel een beetje citroensap.

Dit recept is heerlijk bij de borrel of bij de lunch op een cracker. Aangelengd met wat olijfolie en parmezaanse kaas, is het ook een lekkere basis voor een pasta gerecht.

De paté is ongeveer 2 weken houdbaar in een goed afgesloten pot.

print

Geef een reactie