Bereidingstijd: 10 -15 minuten
Paté van salie, walnoot en zongedroogde tomaat
15-20 stuks zongedroogde tomaten. Als ze niet uit een potje met olie komen, week ze dan in water tot ze zacht zijn.
200 gram rauwe walnoten, 6 – 8 uur in koud water geweekt
10 blaadjes verse salie, gesneden
zeezout en versgemalen peper
Voor: ca. 400 gram
Spoel de walnoten goed af in een vergiet. Doe alle ingrediënten met twee eetlepels water in de hogesnelheidsblender en mix tot je een glad resultaat hebt. Gebruik hiervoor het noten programma of blend 35 seconden eerst op middelhoog en dan op hoog vermogen. Herhaal dit 1- 2 keer totdat je een paté hebt met een gladde consistentie. Gebruik tijdens het blenden goed de stamper om de massa van de zijkant naar het midden te duwen. Schep in een luchtdichte pot. Blijft in de koelkast ongeveer een week goed.
Door de volle en hartige smaak is dit recept populair, ook bij fervente vleeseters. Een goede siliconenspatel is ook heel handig om de paté uit de kan te scheppen.
Walnoten zijn brainfood, ze behoren tot krachtvoer voor het denkvermogen. Dit komt door het hoge gehalte aan gezonde omega 3 vetzuren en mineralen als magnesium. Ook van salie is bekend dat het krachtvoer is voor je hersenen: het bevordert het denkvermogen en het geheugen.
Het recept voor de crackers die je kunt eten met de walnootpaté vind je hier.
Verse Tomatensoep
500 gram tomaten, gewassen en gehalveerd
1 zoete puntpaprika, zaadlijsten verwijderen
40 g cashewnoten
1 lente-ui, onderkantje eraf gesneden
½ teen knoflook, gepeld
handje basilicum blad
2 à 3 koppen water (350-400 ml)
1 blokje kruidenbouillon
evt. op smaak brengen met zeezout en peper
Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en stel in op het soep programma. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Na 4.20 minuten is de soep klaar om te serveren! De soep is dan rond de 42 graden, optimaal voor je spijsvertering. Wil je de soep warmer? Draai het soep programma dan 2x of voeg 2 à 3 koppen warm water toe in plaats van koud water.