Voor ca. 900 ml
500 gram bevroren ananas
250 ml. kokosmelk
1 el stevia, kokosbloesemsuiker of agave siroop
ca. 250 ml. aan ijsklontjes
Voeg alle ingrediënten toe aan de blenderkan behalve de ijsklontjes en blend op het sausprogramma of 30-60 seconden op hoge snelheid tot een koele slush. Haal het binnendopje uit het deksel van de blenderkan en voeg de ijsklontjes toe. Een paar maal pulsen om het ijs in kleine stukjes door de slush te mengen, gebruik hierbij indien nodig de stamper.
Schenk in leuke coupes of glaasjes en garneer met een blaadje verse munt.
Als je nog een excuus zoekt om deze heerlijke ananas slush te maken denk dan aan de gezondheidswaarde: ananas bevat naast gezonde vezels, veel mineralen en de vitaminen B en C. Ook bevat ananas het enzym bromelaïne. Bromelaïne heeft een ontstekingsremmend effect en kan worden ingezet bij allerlei ontstekingsprocessen in het lichaam zoals artrose, luchtwegontstekingen, slijmvliesontstekingen en darmontstekingen.