Bereidingstijd: 15 minuten | Hoeveelheid: 4
Pittige wafel van zoete aardappel met tonijn
125 gram zoete aardappel
1/2 chilipeper
2 eieren
40 gram havermout
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl bakpoeder
1 tl boter om in te vetten
85 gram tonijn uit blik (in water)
100 gram cottage cheese
1 tl sambal
1/2 avocado
Bereiden:
Schil en was de aardappel, snijd in stukjes. Kook in water met zout in 7-9 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Voeg in de blenderkan de zoete aardappel, havermout, eieren, komijn, bakpoeder en de chilipeper toe. Blend alles in 60 seconden op hoog vermogen tot een egaal beslag.
Verhit een wafelijzer en vet de bakijzers licht in met boter. Giet het beslag in porties in het wafelijzer en bak de wafels tot ze krokant en goudbruin zijn.
Meng intussen de cottage cheese met de goed uitgelekte tonijn. Voeg de sambal toe. Serveer de wafels warm, belegd met de tonijnsalade en wat blokjes avocado en evt. een groene salade.