roerei-met-bladspinazie-zalm-en-avocado

Bereidingstijd: 10 -15 minuten 

Roerei met zalm, bladgroente en avocado (2 personen)

4 eieren
1 teen knoflook
1 sjalotje
200 gram gesneden bladgroente: spinazie of snijbiet
100 gram gerookte zalm
1 avocado

Pel de knoflook en het sjalotje. Was en snijd de bladgroente. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd de avocado in plakjes. Breek de eieren boven een kom en kluts ze door elkaar.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan, fruit de knoflook en het sjalotje en voeg de bladgroente toe. Roerbak dit tot de groente geslonken is, maar nog wel een bite heeft.
Verhit in een andere koekenpan 1 el olijfolie of ghee en giet de geklutste eieren in de koekenpan. Zet de koekenpan laag en roer het ei tot de gewenste gaarheid.

Maak de borden op met de bladgroente, het roerei en de plakjes gerookte zalm. Garneer met een halve avocado en bestrooi met peper en zout.

print

Geef een reactie