Bereidingstijd: 15 minuten | Hoeveelheid: 4 personen

Zoete aardappel & kaneelwafels

250 gram zoete aardappel
300 ml amandelmelk
3 eieren
200 gram havermout
2 el honing
2 el kaneel
1 el appelazijn
1 tl baksoda
Snufje zout
1 tl boter om het wafelijzer in te vetten

Voor de topping:
(volle) kwark
Vers fruit: appel, frambozen of ander seizoensfruit
Een handje noten/pitten
1 eetlepel hennepzaad

Schil en was de aardappel, snijd in stukjes. Kook in water met zout in 10 minuten gaar.
Giet af en laat afkoelen.

Voeg aan de blenderkan de zoete aardappel toe met de overige ingrediënten.
Blend alles in ca. 60 seconden op hoog vermogen tot een egaal beslag.

Verhit een wafelijzer en vet de bakijzers licht in met boter. Giet het beslag in porties in het wafelijzer en bak de wafels tot ze krokant en goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 3 minuten. Vet het wafelijzer opnieuw in bij elke nieuwe bak ronde.

Eet de wafels met een topping van volle kwark, vers fruit, bijvoorbeeld frambozen of een appel in stukjes gesneden met wat kaneel, en een handje geroosterde noten, wat pitten (zonnebloem-, pompoen-) en bestrooi met wat eiwitrijk hennepzaad.

Geniet! 

print

Geef een reactie