Bereidingstijd: 15 minuten  

Maaltijdsalade met gerookte zalm en geroosterde courgette

Voedzame én lichte salade:

150 gram rucola melange
100 gram gerookte zalm
1 courgette
1 avocado
100 gram doperwtjes (evt. diepvries)
Óf: 100 gram geroosterde kikkererwten (airfryer)
150 gram cherrytomaatjes
100 gram cottage cheese
Handje pijnboompitten
Bieslook (voor de garnering)

Voor de dressing:

3 el extra vierge olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
Scheutje honing/agave siroop
Sap van een limoen
Peper en zout

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart. Pas op dat de pitjes niet aanbranden, dit kan snel gebeuren.
Snijd de courgette in blokjes/partjes en meng in een kom met wat peper en zout, evt. met een scheutje olijfolie.
Rooster in de airfryer zo’n 10-15 minuten op 180 graden tot het er knapperig uitziet. Schud af en toe door elkaar. Zet apart als het klaar is.
Kook de doperwtjes zoals aangegeven op de verpakking en zet na het afgieten apart.
In plaats van doperwtjes kun je ook 100 gram kikkererwten roosteren in de airfryer.
Snijd de avocado in blokjes en de tomaatjes in partjes. Hak de bieslook fijn.
Meng de dressing in een schaaltje met een kleine garde. Proef, en voeg evt. nog wat peper en zout naar smaak toe. Meng de sla met de dressing.
Maak de borden op met de sla, courgette, doperwten, tomaatjes, gerookte zalm, avocado en in het midden een flinke lepel cottage cheese.
Top af met een grove draai peper/zout, de pijnboompitjes en de bieslook. Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

Geef een reactie