Het belang van fijne scherpe messen!

Het belang en de meerwaarde van fijne messen merk je vaak pas zodra je hét perfecte mes hebt gevonden.                                                          Het moment waarop de Wartmann messen hun intrede deden in mijn huis, was mijn gezin het er unaniem over eens: dit zijn de fijnste messen die we tot nu toe in de keuken hebben gebruikt. En… dat waren best veel messen, in allerlei soorten, maten en prijzen!

Een aantal factoren zijn cruciaal voor de kwaliteit van een mes. Ten eerste is de hardheid van het staal een belangrijk punt. De Wartmann messen bestaan uit roestvrijstaal X50CrMoV15, een heel veel voorkomende staalsoort voor goede koksmessen. Een kleine toelichting van wat deze combinatie van cijfers en letters nou precies inhoudt:

  • X staat voor een hoogwaardige staallegering
  • 50 voor 0.50% koolstof en 15 voor 15% chroom.
  • De MoV verwijst naar kleine hoeveelheden Molybdeen en Vanadium in het staal om de korrelstructuur en slijtvastheid te verbeteren. Dit is een staalsoort wat bij veel A-merken wordt gebruikt.

Buiten de staalsoort is het natuurlijk van belang dat het lemmet fijn in de hand ligt en van goede kwaliteit is. Het lemmet van de Wartmann PRO messenserie wordt optimaal gehard en krijgt daarbij een intensieve hittebehandeling. Bovendien wordt elk mes apart gepolijst, en dat kun je zien!

De Wartmann PRO messenserie heeft een zeer goede score behaald bij de testen conform ISO 8442-5 op zowel het gebied van snij-prestatie als gebruiksduurzaamheid.

Tot slot maakt de prijs-kwaliteit verhouding van de messen uit de Wartmann PRO serie het een uitstekende en eigenlijk onmisbare investering voor in je keuken!

Meer weten over deze messen? Kijk op: https://greenyourself.nl/product-categorie/wartmann/accessoires-wartmann/

 

 

print

Geef een reactie